Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη ιστορική θητεία, αφού είναι ο πρώτος δήμαρχος που εξασφαλίζει τρίτη θητεία στην βρετανική πρωτεύουσα, μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.

Σύμφωνα με το London Elects, το οποίο διαχειρίζεται τις εκλογές για τη δημαρχία και τη συνέλευση του Λονδίνου, η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν μόλις 1,5% χαμηλότερη από το 2021, στο 40,5%.

Στα 53 του χρόνια, αυτός ο γιος πακιστανών μεταναστών που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, νίκησε την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος Σούζαν Χολ και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Μπόρις Τζόνσον που είχε εξασφαλίσει δύο θητείες στην δημαρχία του Λονδίνου.

Μέχρι στιγμής, ο 53χρονος Καν που υπηρετεί ως Δήμαρχος του Λονδίνου από το 2016. έχει κερδίσει στις περιφέρειες Barnet & Camden, City of London & East, Merton & Wandsworth, Greenwich & Lewisham, Enfield & Haringey και North East, στις οποίες είχε επικρατήσει ξανά στην τελευταία αναμέτρηση του 2021.

Κέρδισε επίσης το West Central από τους Συντηρητικούς, με μετακύλιση 5,2% προς τους Εργατικούς από τους Συντηρητικούς και το South West από τους Συντηρητικούς με μετακύλιση 2,7%.

Η Σούζαν Χολ έχει κρατήσει τις εξωτερικές περιφέρειες του Λονδίνου Croydon & Sutton, Bexley & Bromley, Ealing & Hillingdon και Brent & Harrow.