Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με αφορμή την ορκωμοσία 44 νοσηλευτών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μελέτες προκειμένου το παλιό νοσοκομείο των Σερρών να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Μιλώντας για τους φαρμακοποιούς, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχωράει σε μια λελογισμένη πρόταση απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Η πρόταση αυτή συνιστά απελευθέρωση του επαγγέλματος σε συνδυασμό με την εξασφάλιση βιωσιμότητας.

Η κατεύθυνση του υπουργείου Υγείας είναι φθηνό φάρμακο κοντά στον πολίτη, υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι αναμένουμε τις αποφάσεις των φαρμακοποιών που πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους ασφαλισμένους.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου των Σερρών, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «μετά τον απολογισμό του Γενάρη θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε αυτά που πέτυχαν καλά νούμερα και ελάχιστες ελλείψεις», ενώ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναφορικά με την επιβολή του νόμου κατά του καπνίσματος, δήλωσε πως είναι «ανένδοτος» στη μετατροπή ή αλλαγή του νόμου.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς και από τους φορείς σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα υγείας σε τοπικό επίπεδο. Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στον υπουργό ήταν και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο, καθώς και η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας της Μαυροθάλασσας, για τα οποία ο υπουργός δήλωσε γνώστης.