Το β’ μέρος της δημοσκόπησής της για λογαριασμό του Alpha παρουσίασε η Alco. Στη δημοφιλία των υπουργών πρώτος καταγράφεται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με 27%. Ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, με 14%, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με 6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με 6% και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με 4%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Δένδιας 50%, Κυριάκος Πιερρακάκης 24%, Άδωνις Γεωργιάδης 20%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 17%, Κωστής Χατζηδάκης 9%.

Στην ερώτηση «πόσο σας ενδιαφέρουν οι εκλογές», «πολύ» απαντά το 22% και «αρκετά» το 36%. «Λίγο» δηλώνει το 21% και «καθόλου» το 20%.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών, η Ελληνική Λύση δείχνει να υποδέχεται την πλειοψηφία τους με 36% και ακολουθεί η απάντηση «δεν έχω αποφασίσει» με 27%. Φωνή Λογικής δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 19%, Νίκη το 9% και άλλο κόμμα το 6%. Τέλος, την αποχή δηλώνει πως θα προτιμήσει το 3%.

Στο επίπεδο των συσπειρώσεων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 66%, με το 18% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, το 7% να επιλέγει την αποχή, το 3% τους Δημοκράτες, το 3% τη Φωνή Λογικής, το 2% την Ελληνική Λύση και το 1% άλλο κόμμα.

Ακριβώς ίδια συσπείρωση και για τον ΣΥΡΙΖΑ που χάνει ψηφοφόρους προς: τη Νέα Αριστερά 10%, «δεν έχω αποφασίσει» 10%, ΚΚΕ 4%, άλλο κόμμα 4%, ΠΑΣΟΚ 2%, Κόσμος 2%, αποχή 2%.

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 85%. Το κόμμα χάνει 7% προς τους Δημοκράτες. Το 4% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει, ενώ Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν από 1% όσο και άλλα κόμματα. Παράλληλα, 1% κατευθύνεται και προς την αποχή.

Τέλος, όσον αφορά το τι ψήφισαν το 2023 όσοι δηλώνουν τώρα αναποφάσιστοι:

  • Νέα Δημοκρατία 46%
  • Δεν απαντώ 18%
  • ΣΥΡΙΖΑ 11%
  • Σπαρτιάτες 8%
  • Άλλο κόμμα 8%
  • ΠΑΣΟΚ 2%
  • Ελληνική Λύση 2%