Τέταρτο διαδοχικό τρίποντο για την Άρσεναλ. Οι Κανονιέρηδες ήταν ανώτεροι της μαχητικής στο δεύτερο ημίχρονο Μπόρνμουθ και πήραν τη νίκη στο «Emirates» με 3-0. Στην βαθνολογία της Premier League οι πρωτοπόροι Λονδρέζοι βρίσκονται στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι , έχοντας όμως δυο ματς περισσότερα σε σχέση με τους Πολίτες. Κορυφαίος του ματς με γκολ και ασίστ ο Ντέκλαν Ράις.

Η Άρσεναλ πίεσε και δικαιώθηκε

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά στο 7ο λεπτό. Εξαιρετική κάθετη του Όντεγκααρντ, πλασέ του Τροσάρ στα σώματα, ο Νορβηγός πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 17′. Μεγάλο λάθος του Γκάμπριελ, ο Σολάνκε έκλεψε την μπάλα, αλλά ο Σαλιμπά πρόλαβε και τον έκοψε εντός περιοχής.

Στο 18′ ο Σάκα έκανε εξαιρετική μπαλιά, ο Γουάιτ ντρίμπλαρε, σούταρε, ο τερματοφύλακας της Μπόρνμουθ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Τροσάρ, ο οποίος σούταρε άουτ. Στο 20′ ο Τομιγιάσου έκανε την κεφαλιά και ο Σένεσι έδιωξε πάνω από τη γραμμή. Επτά λεπτά αργότερα, στο 27′, ο Τράβερς έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Παρτέι από το ημικύκλιο.

Στο 38′ ο Ράις σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Εξαιρετική μπαλιά του Όντεγκααρντ, κεφαλιά πάσα του Χάβερτς και ο Άγγλος μέσος αστόχησε με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι.

Στο 41′ η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι. Ακόμα μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Όντεγκααρντ, ο Χάβερτς βγήκε τετ α τετ με τον Τράβερς, έκανε την ντρίμπλα και ο τερματοφύλακας της Μπόρνμουθ τον ανέτρεψε με το πόδι. Ο Σάκα ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ, με την έκτο εύστοχο πέναλτι του σε ισάριθμες εκτελέσεις.

Έβγαλε αντίδραση η Μπόρνμουθ, το «τελείωσε» η Άρσεναλ

Ο Τράβερς έκανε δυο καλές αποκρούσεις στα πρώτου λεπτά του δεύτερου μέρους. Στο 49′ ο Χάβερτς έκλεψε ψηλά την μπάλα μετά από πίεση του Ράις, την πέρασε στον Σάκα, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπόρνμουθ έπεσε στη γωνιά του και απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα (52′) ο Χάβερτς έκανε συρτό σουτ από το ημικύκλιο και ο κίπερ των φιλοξενούμενων είχε και πάλι απάντηση.

Στο 53′ η Άρσεναλ έχασε την μπάλα στο κέντρο, ο Σολάνκε πάτησε περιοχή σούταρε από διαγώνια θέση, απέκρουσε με το πόδι το Ράγια. Οι Κανονιέρηδες διπλασίασαν το προβάδισμα τους στο 70′. Ο Ράις ευνοήθηκε από τις κόντρες, πέρασε την μπάλα στον Τροσάρ, ο οποίος πλάσαρε τον Τράβερς για το 2-0.

Στο 73′ έγινε η φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Ράγια βγήκε να διώξει, υπήρχε μικρή επαφή με τον Σολάνκε, από τη γροθιά του τερματοφύλακα της Άρσεναλ η μπάλα έφτασε στον Κρίστι, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Σεμένγιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ υπέρ του Ισπανού κίπερ. Στην ίδια φάση υπήρχε και τράβηγμα του Σαλιμπά στον Μπίλινγκ εντός περιοχής.

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν η έκταση του σκορ. Στο 90+7′ ο Ζεσούς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά και ο Ράις με διαγώνιο σουτ από δύσκολη γωνία διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

πηγή: gazzetta.gr