Απάντηση στον αδερφό του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστο, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρώτος σε συνέντευξή του μετά τον χαμό του πατέρα του, υπόθεση για την οποία, ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Ο Χρήστος Καλλιάνος, γιατρός και ο ίδιος, τόνισε σε δηλώσεις του στον Alpha, πως «δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα Υγείας», ενώ χαρακτήρισε τον γιατρό που παρακολουθούσε τον πατέρα του «αλαζόνα».

Μιλώντας στην εκπομπή του «Mega», «LIVE News», ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε σχετικά: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον Γιάννη Καλλιάνο, τον φίλο μου. Θα ήθελα ανθρώπινα να πω ότι έκανε ως γιος ό,τι περισσότερο μπορούσε να κάνει για τον πατέρα του. Έχει τύχει να χάσω τον πατέρα μου σε πολύ νεαρά ηλικία και ξαφνικά ένιωσα μόνος στα 17 μου χρόνια. Να ζήσουν να τον θυμούνται. Ήταν ένας καλός πατέρας και έκανε καλά παιδιά.

Εγώ είμαι υπουργός Υγείας, δεν είμαι γιατρός, δεν θα μπω σε ζητήματα ιατρικής κρίσης, δεν είναι δική μου δουλειά. Η ευθύνη του υπουργού είναι: αν χρειάστηκε, σύμφωνα με τους γιατρούς, ΜΕΘ, υπήρχε; Υπήρχε. Γιατρό είχε να τον προσέχει; Είχε. Νοσηλευτές; Ναι. Οξυγόνο του έδωσαν, όταν το χρειάστηκε; Ναι. Τα φάρμακα, που χρειάστηκε να πάρει, τα πήρε; Ναι. Αυτή είναι η δουλειά του κράτους και του υπουργού».

«Δεν είναι δουλειά του υπουργού να κρίνει αν ένας γιατρός, την ώρα που πρέπει να κάνει μια θεραπεία, αν πρέπει να κάνει το Α ή το Β. Πράγματι διετάχθη ΕΔΕ, αφότου απεβίωσε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, για να καταγραφούν τα πραγματικά περιστατικά ενόρκως και να μπορεί να ελεγχθεί δικαστικά και διοικητικά, εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω από τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα.

Όταν τελικά μπήκε στην πλατφόρμα ο πατέρας του Γιάννη και διασωληνώθηκε, βρήκε κρεβάτι αμέσως. Άρα δεν υπήρχε ζήτημα έλλειψης του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ ήταν εκεί. Άκουσα τη συνέντευξη του αδερφού του κ. Καλλιάνου και θέλω να του πω, με πολύ σεβασμό, επειδή μίλησε απαξιωτικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα: “Θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν είναι αλήθεια. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το «Αττικόν» είναι από τα καλύτερα νοσοκομεία που έχουμε. Ο δε συγκεκριμένος καθηγητής έχει εξαιρετικά καλή φήμη. Το ΕΣΥ σώζει την ημέρα χιλιάδες ζωές. Χιλιάδες χειρουργούνται. Πράγματι και κάποιοι δεν χειρουργούνται στην ώρα τους, πράγματι και κάποια ραντεβού ακυρώνονται και κάποιοι δεν έχουν την φροντίδα που θα έπρεπε. Στη δημοσιότητα δεν βγαίνει ποτέ το πρώτο, αλλά μόνο το δεύτερο”.

Δεν είναι ούτε αλαζόνες οι γιατροί μας ούτε ανθρωπάρια, μια λέξη που πολύ με ενόχλησε».